KRONER

Hvad er en krone?

En tandkrone er en hætte af guld, porcelæn eller en kombination af begge dele, som bruges til at reparere en beskadiget tand. Det kan fx være, hvis tanden er knækket, hvis den er i risiko for at knække på grund af en for stor fyldning eller hvis tanden er blevet svag efter en rodbehandling.

Den nye tandkrone sørger for at tanden igen kan bruges til at tygge og bide med, og at den er pæn at se på. Den styrker tanden og sikrer, at den ikke knækker. Hvis du har en enkelt tand, der skal repareres, er det en god og holdbar løsning. Har du derimod mistet en tand, skal du have lavet et implantat eller en bro.

 

Hvilke typer af kroner findes der?

En krone kan være fremstillet af porcelæn, guld eller en kombination af metal og porcelæn – metalkeramikkroner (MK-kroner). Porcelænskroner og metalkeramikkroner ligner naturlige tænder, men er ikke helt så stærke som guldkroner, der er de bedste til kindtænder.

Metalkeramikkroner består af en inderkrone af guld, hvorpå der er brændt tandfarvet porcelæn. I dag er det meget almindeligt at bruge metalkeramiske kroner, som kan bruges på næsten alle tænder og har en god, lang holdbarhed.

Der er også kommet nye, stærke keramiske materialer på markedet, som både er utroligt holdbare, og som kosmetisk bliver meget smukke og ligner naturlige tænder. Hos RenTand laver vi keramiske tandkroner af bl.a Zirkonium og E-max. Tandkronerne bliver lavet på vores eget laboratorium, og vi kan derfor lave din nye krone på få arbejdsdage.

 

Sådan monteres kronen

Tanden slibes til, så kronen sættes på. Hvis der er behov for rodbehandling, vil tandlægen rodbehandle, inden han sliber din tand til. Hvis tanden er for beskadiget til at kronen kan sættes fast, kan tandlægen sætte en stift i roden, som kronen kan sættes fast på.

Herefter tager tandlægen et grundigt aftryk af dine tænder, som sendes til laboratoriet, hvor tandteknikeren vil støbe en krone, som passer til dine eksisterende tænder og dit sammenbid, og som føles naturligt. Kronens farve tilpasses også, så den matcher dine egne tænders farve.

Mens den nye tandkrone produceres på laboratoriet, får du en midlertidig krone, som beskytter tanden. Afhængig af, hvilken tandkrone, du skal have lavet, kan der gå op til to uger, før den nye tand er produceret.

 

Danskproducerede tandkroner på 5 dage

Hos RenTand har vi tilknyttet vores eget dentallaboratorium. Det betyder, at vi kan producere tandkroner i de nyeste materialer og af den allerbedste kvalitet – med en leveringstid på max 5 arbejdsdage! Til sammenligning bliver billige tandkroner ofte produceret i østen. De er som regel af en ringere kvalitet og med en længere leveringstid på omkring 14 dage.


Opdateret d. af