IMPLANTATER

Få dit smil tilbage med implantater

Der kan være mange årsager til, at man mister en tand. Det kan skyldes en tandsygdom som paradentose, eller man kan have været ude for et uheld. Uanset årsagen, kan et implantat være en rigtig god løsning til at få dit gamle smil igen.

 

Tandimplantater

 

Hvad er et implantat?

Når man mister en tand, mister man også tandroden. Et implantat erstatter roden, så man kan sætte en ny kunstig tand fast. Implantatet består af en titaniumskrue, der opereres ind i knoglen i gummen. Herpå kan man sætte en krone, en bro eller en helprotese fast, så det ligner og føles fuldstændig som naturlige tænder.

 

Hvornår er implantater en god ide?

Implantater i stedet for protese
Det kan med tiden blive vanskeligt at styre protesen, fordi gummerne skrumper ind pga. de manglende tænder. Med implantater sidder tænderne godt fast, og du får følelsen af at have fået dine naturlige tænder igen – det er derfor et rigtig godt alternativ til protese. Det bliver også nemmere at tygge, og du kan spise hvad du vil.

Implantater i stedet for bro
Beskyttelse af de raske tænder. Når man mister en tand, vil hullet i gummen og den manglende støtte ofte forårsage, at de raske tænder rykker sig og blive løse og skæve. Man undgår også, at nogle af de raske tænder skal slibes og formes til, som det er nødvendigt ved isætning af broer.

Implantater hvis man mangler en eller flere tænder
Hvis du mangler en eller flere tænder, er implantater den mest holdbare og naturtro løsning. Tandlægen sætter en kunstig tand (en krone) fast på implantatet, som kan tilpasses i form og farve, så den ligner dine egne tænder.

 

Holdbarhed og bivirkninger

Implantater holder som regel i over 10 år. Rygning, en svag knogle eller dårlig mundhygiejne er med til at nedsætte holdbarheden. Vi yder 3 års garanti på implantater.


Opdateret d. af